Uz kuću u kojoj su sestre živjele do 2007. godine, nalazi se mala crkvica sagrađena 1876. godine. Nakon što su svećenici izgradili novu župnu crkvu ova je korištena kao kapelica za krštenja i vjenčanja. Desetljećima (od 1972.) nije bila u uporabi. Uz potporu hrvatske vlade kapela je 2003. temeljito obnovljena. Godinu dana kasnije, uoči blagdana Gospe od Anđela (Porcijunkula) kojoj je kapelica i posvećena, blagoslovio ju je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Sestre su cjelodnevnim euharistijskom klanjanjem, otvorenim za puk, vratile smisao i dale novu svrhu ovom svetom prostoru. Presveti Oltarski sakrament izložen je svakim radnim danom od 9 do 17 sati, a u klanjanju i molitvi se izmjenjuju sestre i pobožni puk. Prema riječima Kardinala ovo je za sada jedina kapelica euharistijskog klanjanja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Ponedjeljkom se u ovoj kapeli okuplja Molitvena zajednica osoba srednje i starije životne dobi. Susrete animiraju sestre u zajedništvu sa svećenicima iz župe koji nakon klanjanja u šutnji, meditaciji i pjesmi slave svetu misu.

Utorkom navečer, nakon svete mise u župi, ovdje se okuplja Molitvena zajednica mladih. Nastala je iz molitvene sekcije Frame „Kiseljak“ koju uz župnog kapelana animira i jedna sestra. Kao mjesto mira i sabranosti kapelica služi i za molitvu sudionika različitih tečajeva koje održavaju sestre.

Pri samostanu je također otvoreno Psihološko savjetovalište za mlade i obitelji koje vodi s. Jelenka Puljić. Povremeno se organiziraju različite psihološke radionice kao i osobni susreti i razgovori s ljudima u različitim problemima i potrebama.

S velikim povjerenjem u Božju providnost sestre kušaju pružiti i karitativnu pomoć potrebnima. Uključuju se i organiziraju različite dobrotvorne akcije kojima pomažu siromašnima, starima i nemoćnima kao i osobama s posebnim potrebama na kiseljačkom području.

https://ssf-mostar.com/