Redovnički dan BiH

Ovogodišnji XXIII. redovnički dan održat će se u subotu 5. rujna u Župi sv. Jakova apostola u Međugorju s početkom okupljanja u 9.30 sati. Susret će moderirati provincijski vikar Hercegovačke franjevačke provincije fra Iko Skoko.

Program će započeti u 9.45 sati uvodnom molitvom, te pozdravom predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Joze Marinčića. Prigodnu riječ uputit će delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Prikaz zbornika radova međunarodnog kongresa o Bogu posvećenom životu pod naslovom “Consecratio et consecratio per evangelica consilia. Razmišljanja, otvorena pitanja, mogući putovi” koji je u Rimu organizirala Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, izložit će provincijal Hercegovačke provincije fra Miljenko Šteko.

Nakon izlaganja uslijedit će rasprava i stanka te priprema za Euharistiju uz prigodu za sakrament pomirenja.

Euharistijsko slavlje predvodit će nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje s početkom u 12 sati. Za vrijeme misnog slavlja pjevat će i svirati bogoslovi Hercegovačke provincije pod ravnanjem fra Zvonimira Pavičića.

Nakon misnog slavlja slijedi objed i zajedničko druženje.

U 14 sati, bit će mogućnost za osobnu molitvu i pobožnost, a Skupština Konferencije VRPP BiH za njezine članove.

Oko 17 sati je zatvaranje XXIII. redovničkog dana. (KVRPP BIH)

https://ssf-mostar.com/