Nekrologij

Đakovo: Susret sestara s privremenim zavjetima

U samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu od 28. do 30. travnja 2023. godine održan je godišnji susret sestara s privremenim zavjetima u organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju Hrvatske redovničke konferencije.

Na susretu je sudjelovalo sedamdesetak sestara iz različitih redovničkih zajednica sa svojim odgajateljicama. Tema je bila „Sequela Christi: redovnički zavjeti“, a voditelj susreta bio je o. Srećko Rimac, OCD. Govoreći o redovničkim zavjetima istaknuo je kako nas čistoća usmjerava prema Kristu, siromaštvo oslobađa od svega, a poslušnost je put ispunjavanja Božje volje.

Susret je započeo euharistijskim slavljem, u crkvi Presvetog Srca Isusova u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa, koje je predslavio đakovačko – osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

U subotu smo posjetile Srijemsku biskupiju gdje smo sudjelovale na euharistijskom slavlju koje je predvodio generalni vikar Srijemske biskupije preč. Josip Ivešić. Imale smo prigodu pobliže se upoznati s poviješću i životima mučenika iz prvih stoljeća.

Na nedjelju Dobrog Pastira sudjelovale smo na euharistijskom slavlju u đakovačkoj katedrali gdje su sestre svjedočile o redovničkom pozivu.

Zahvaljujemo Gospodinu na daru posvećenoga života i na bogatstvu raznolikosti naših redovničkih zajednica.

s. Marija Boban

https://ssf-mostar.com/