Nekrologij

Nuncij Chullikatt posjetio provincijsko središte u Mostaru

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt pohodio je 20. ožujka 2023. provincijsko središte i samostan Svete Obitelji u Franjevačkoj 88 u Mostaru.

Dvadesetak sestara samostanske zajednice Nuncija su dočekale u kapelici gdje su se molitvom sv. Franje „Klanjamo ti se…“ poklonili Gospodinovoj nazočnosti u Presvetom oltarskom sakramentu i pjesmom izrazili dobrodošlicu.

Potom je Nuncij uputio sestrama kratki nagovor, potičući ih da nikad ne zaborave svoju povijest i da iz svega što im se dogodilo nauče živjeti u budućnosti. Sve ono što se u prošlosti dogodilo, u osobnom i zajedničkom životu, gledano iz Božje perspektive, ima svoj razlog. Istaknuo je važnost prisutnosti sestara i u tom kontekstu svaka obnova crkava i samostana na neki je način uprisutnjivanje kraljevstva Božjega. I svjedočanstvo da želimo ostati ovdje, jer smo sinovi i kćeri ove zemlje.

Znam da nije lako, nastavio je Nuncij, ali to je put onih koji nasljeduju Isusa. Dok prihvaćamo i nosimo križ, naša je zadaća da i sami odjelotvorimo Isusovu ljubav. Kao što je Bog dobar prema nama tako bi se i na nama trebala održavati njegova dobrota prema drugima. Mi smo uvijek na strani onih koji su i poštivani ali i satirani. Uvijek smo na tom putu da sačuvamo nečiji život, ne praveći razliku tko je tko… Ako činimo dobro, onda smo Isusovi učenici. I ako bi se, ne daj Bože, povijest ponovila, mi moramo ostati kao svjetiljke na gori. Zato molite, zaključio je nuncij Chullikatt, da nam Isus dadne milost da budemo sol zemlje i svjetlo svijeta.

Nuncij je sestrama također prenio pozdrave Svetog Oca i pozvao ih na molitvu za njega. Nakon ovih poticajnih misli, koje je izrekao u samostanskoj kapeli, Nuncij je sa sestrama ostao u srdačnom i opuštenom razgovoru.

https://ssf-mostar.com/