Nekrologij

Duhovna obnova za obitelji

U Duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju održana je 22. siječnja 2023. duhovna obnova za obitelji. Sudjelovalo je šest obitelji. Predavanje na temu „Obitelj – put zrelosti satkan od ljubavi i odgovornosti“ pripremila je s. Ivana Markotić. Za djecu je organiziran program u vrtiću koji su pripremile s. Marija Šimić, s. Ružica Džolan i kandidatice.

Kroz predavanja, rad u grupama i molitvu sudionici su imali mogućnost razumijevanja mjesta na kojemu su sada, u odnosu prema sebi, drugima i Bogu.

Obitelj je povlašteno mjesto u kojem supružnici rastu u zrelosti i svetosti te odgajaju djecu u vjeri i osposobljavaju ih za životne izazove. Izazov također predstavlja zaviriti ispod površine ustaljenih obrazaca ponašanja te pročistiti motive i iznova se opredijeliti za život u istini pred samim sobom i pred Bogom.

Biblijski lik kraljice Estere poslužio je kao zoran primjer rasta u zrelosti. Promatrali smo njezin put od poslušne djevojke do kraljice, od nejasnoće okolnosti u kojima se našla do jasnoće odluka koje ju čine svjesnom osobom. Estera je prešla put od kraljice s krunom na glavi do istinske kraljice, kojom postaje kad se zauzme za život svog naroda ugrožavajući vlastiti. I naš put zrelosti satkan je od ljubavi i odgovornosti kako bismo spremno prihvatili volju Božju koja naš život čini smislenim, radosnim i sretnim.

Kako bi naše obitelji rasle u zrelosti i svetosti nužno je zajedno moliti. Neka nas sve vodi i prati blagoslov Nazaretske obitelji!

s. Ivana Markotić (https://www.facebook.com/ssfranjevke.mostar)

https://ssf-mostar.com/