100. obljetnica Mariborske provincije

U subotu, 19. studenoga 2022., u crkvi Kuće matice u Mariboru, povodom 100. obljetnice Mariborske provincije Školskih sestara franjevaka Krista Kralja, euharistijsko slavlje predslavio je nadbiskup metropolit Alojzij Cvikl u zajedništvu s duhovnicima mariborske zajednice, župnikom kapele i biskupovim tajnikom.

Sestre su zahvaljivale Bogu na mjestu gdje su se još 1922. godine dogodile velike odluke: priznanje Družbe kao redovničke ustanove papinskoga prava, potvrda njezinih prvih Konstitucija i prva podjela redovničke ustanove na provincije: Mariborsku, Tršćansku, Splitsku i Lemontsku.

Već prošle godine, blagoslovom spomen-ploče utemeljiteljici Majci Margariti Pucher u ovoj crkvi i otvorenjem putujuće izložbe, sestre su započele jubilarnu godinu, zahvaljujući za stotinu godina milosti Gospodnje.

Na završnoj svečanosti nazočila je vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović, zamjenica s. Vida Tomažič, kao i provincijske predstojnice i sestre drugih provincija Družbe. Okupljenima se na početku i na kraju misnog slavlja obratila provincijska predstojnica Mariborske provincije s. Veronika Verbič. Slavlje je animirao zbor sestara pod ravnanjem s. Klare Jarc.

Nakon euharistijskog slavlja sestre i uzvanici nastavili su slavlje svečanom akademijom u Zavodu Antona Martina Slomšeka.

https://ssf-mostar.com/