Provincijsko hodočašće na Široki Brijeg

U subotu 22. listopada 2022. godine stotinjak sestara Provincije hodočastilo je u Gospino svetište na Širokom Brijegu gdje je upriličena prva mjesečna duhovna obnova sestara u ovoj školskoj godini. Okvirna tema dana bila je „Marija na putu s Crkvom“.

Susret je započeo okupljanjem na mjestu mučeničkog stradanja fratara Hercegovačke franjevačke provincije i molitvom uz prigodnu meditaciju s. Ivane Markotić. Potom su se sestre u smjernom hodu, opetujući Zdravomarije, uputile prema crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje je uslijedila molitva Trećeg časa.

Nakon pozdravnih riječi provincijske predstojnice s. Franke Bagarić dobrodošlicu u Gospino svetište i franjevački samostan, uime odsutnog župnika i gvardijana samostana fra Ivana Marića, uputio je fra Dane Karačić.

O istoj temi „Marija na putu s Crkvom“ ili još konkretnije i osobnije „Marija na putu s nama“ ohrabrujućima je i poticajnim riječima govorio i voditelj duhovne obnove fra Svetozar Kraljević.

Nakon nagovora, „ulovljene“ u mrežu duhovnoga, svetoga, sigurne u Majčinu blizinu, otvorene za susret s Gospodinom, sestre su se opet okupile u hramu Gospodnjem na slavlju svete euharistije koju je slavio fra Svetozar.

Hodočasnički dan završio je rekreativnim programom kojeg su osmislile i vodile mlade sestre.

šsf

https://ssf-mostar.com/