Održana Skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH

Dvadeseta skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je 17. svibnja u isusovačkom samostanu na Grbavici u Sarajevu. Skupštinom je predsjedao predsjednik Konferencije fra Jozo Marinčić. Na Skupštini su sudjelovali svi provincijalni poglavari i poglavarice zajednica sa sjedištem u BiH, 5 predstavnika redovničkih zajednica čiji članovi djeluju u Bosni i Hercegovini, s provincijalnim sjedištem izvan BiH, kao i predstavnik Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco, delegat Biskupske konferencije BiH pomoćni biskup Marko Semren i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković.

Nakon uvodnih riječi i dobrodošlice predsjednika Konferencije fra Joze Marinčića, redovnički skup pozdravili su biskup Semren i predsjednik HRK fr. Slavko Slišković kao i mons. Medina Blanco.

Predavanje o duhovnom razlučivanju prema savjetima i načelima iz duhovnog iskustva svetog Ignacija Loyolskoga održao je superior isusovačke zajednice i ravnatelj Radio Marije BiH p. Mato Anić. Uslijedila je rasprava.

Zatim su predsjednik Konferencije i voditelji povjerenstava koja djeluju pri KVRPP BiH podnijeli izvješća.

Na kraju Skupštine Predsjednik Konferencije zahvalio je domaćinu na gostoprimstvu i zatvorio rad Skupštine te najavio da će se nakon Redovničkog dana 3. rujna 2022. godine s početkom u 14 sati u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ u Žepču održati Izvanredna skupština na kojoj će biti izabrano novo vodstvo Konferencije.

kvrpp bih

https://ssf-mostar.com/