Duhovna obnova za Framaše iz Bukovice

U nedjelju, 26. svibnja 2019., u samostanu Božanskog milosrđa u Bukovici održana je duhovna obnova za nas framaše iz Bukovice. Unatoč velikim, tmurnim oblacima i kiši, mi smo bili raspoloženi i nasmijani.

S. Dominika Anić nas je uvela u rad s prezentacijom na temu: „Tko sam ja i kamo idem“? Svaki od nas je pun Duha Božjega, ohrabrila nas je s. Dominika, a po tom Božjem bogatstvu u nama svi smo mi različiti. Svatko ima svoje želje, potrebe i brige. Zanimljiva je bila igra puhanja balona u koje smo stavljali zapisane svoje brige, ono što nas trenutno muči. A kad su počeli baloni pucati, mi smo pucali od smijeha. Dvoranom je zvonio naš smijeh… S osmijehom u srcu i na licu napravili smo pauzu, uz kavu, kolače, druženje, fotografiranje…

Nakon pauze slijedio je bliski susret s biblijskim tekstom, Isusovom riječju iz Matejeva evanđelja. Isus nam je govorio o susretu s bogatim mladićem koji želi postići život vječni. Tišina, glazba, Isusova riječ. I pitanje: tko sam i što mi je činiti. U našim dušama su se slagali naizmjence pitanja i odgovori. Uslijedio je zadatak, da ovaj biblijski tekst izrezan, razbucan, i još k tome s viškom riječi složimo kako smo ga čuli. Uspjeli smo. Brzo i točno.

Mali predah i već je stigao fra Stipan Klarić, koji je svojim nagovorom u nama osvijestio upravo potrebu razumijevanja sebe a osobito hrabrog hoda u budućnost. Kroz primjere iz života fra Stipan nas je upućivao da mi puno možemo ako hoćemo. I da s Božjom pomoći ništa nije nemoguće.

Imali smo mogućnost i za sv. ispovijed. Dok su se neki ispovijedali, drugi su uzeli kratku pauzu i osvježili se. Našu duhovnu obnovu smo završili euharistijskim slavljem i klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu.

U vjeri i nadi svi mi hrabro s Bogom hodimo u budućnost, ususret našoj obnovi obećanja i primanja novih mlađih članova Frame u Bukovici, a koji će biti u nedjelju 2. lipnja 2019. godine.

frama-bukovica

https://ssf-mostar.com/