Proslava Majčinog dana i ispraćaj predškolaca u dječjem vrtiću u Kiseljaku

U dječjem vrtiću „Sveti Franjo“ u Kiseljaku održana je 31. svibnja 2019. priredba povodom ispraćaja 14. generacije predškolaca. 40 vrijednih mališana zajedno s odgojiteljicama priredili su bogat repertoar recitacija te glazbenih i plesnih točki posvećen majkama.

Prigodni govor održala je ravnateljica vrtića s. Jelenka Puljić čestitajući roditeljima i djelatnicima na velikom danu ispunjenom radošću, ponosom, trudom i zahvalom Bogu. Naglasila je, između ostaloga, da ukorijenjeni u vjeri naših predaka i njegovanju kulturne baštine stvaramo temelj za naš opstanak i ostanak a samim tim stvorit će se potreba za većim brojem vrtića i škola a manjom potrebom za staračkim domovima.

U završnom dijelu svečanosti djeca su otpjevala pjesmu „Zbogom vrtiću, zbogom tete“ te pristupila svečanoj dodjeli diploma. Sa suzom u oku svi su prisutni nagradili djecu gromoglasnim pljeskom u nadi i želji da uz Božji blagoslov uspješno završavaju i druge etape svoga života.

Zajedničko druženje nastavljeno je u veselom i vedrom ambijentu našeg vrtića, uz sladoled i slikanje da se ovaj trenutak otrgne od zaborava.

Istoga dana u 18 sati slavljena je Sveta Misa zahvalnica u župnoj crkvi sv. Ilije u Kiseljaku. Broj roditelja i djece koji su sudjelovali na Sv. Misi govori da u budućnost želimo koračati Božjim putom.

Ivona Matić, odgajateljica

https://ssf-mostar.com/