S. Matija Pačar obranila magistarski rad

Na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu u srijedu 5. svibnja 2019. godine s. Matija Pačar uspješno je obranila magistarski rad na temu „Praćenje mladih u razlučivanju poziva (Moguće smjernice Pastorala mladih Školskih sestara franjevaka Krista Kralja (ŠSFKK) – Provincije sv. Obitelji). Rad je izradila pod vodstvom mentora Rossana Sale, SDBs.

Tema magistarskog rada obrađena je u tri poglavlja. Polazeći od konkretne stvarnosti u Bosni i Hercegovini, analizirana je situacija mladih i vrijednosti koje ih privlače. Nakon toga s. Matija se osvrnula i na trenutnu pastoralnu skrb u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji i na ucjepljivanje naše karizme u duh današnjeg vremena. U drugom poglavlju postavila je kriterije za glavne elemente naslova radnje: zvanje, razlučivanje i praćenje. Iz toga su nikli nužni putovi obraćenja u pastoralu naše Provincije na koje je nastojala odgovoriti u trećem poglavlju. Posebno je istaknula dinamike Oratorija kao moguće dinamike naše karizme a k tomu dodala i Lectio divina kao plodno sredstvo na području rada s mladima u razlučivanju poziva.

Sestri Matiji čestitamo i radujemo se što će stečeno znanje ugraditi u život i poslanje naše Zajednice, Crkve i svijeta!

ssf-mostar

https://ssf-mostar.com/