Održan seminar za medicinske sestre redovnice

U kući Betanija na Velom Lošinju od 11. do 13. listopada 2019. godine održan je seminar za medicinske sestre redovnice na temu: Svjedočiti milosrdnog Spasitelja u svakodnevnici.

Seminar je organizirala Hrvatska redovnička konferencija, odnosno njeno Povjerenstvo za medicinske sestre članice redovničkih ustanova koje vodi s. Mirjana Tomašević, milosrdna sestra Sv. Križa. Voditelj seminara bio je Zvonimir Badurina Dudić, svećenik Krčke biskupije a okupilo se oko 50 sestra iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine među kojima su bile i sestre iz naše Provincije.

Susret je započeo upoznavanjem Kuće Betanija te uvodnim predavanjem velečasnog Zvonimira koji je stavio naglasak na dobrotu, otvorenost i ljubav u milosrdnom služenju bolesnom bratu čovjeku.

Svetu misu prvoga dana seminara predvodio je velečasni Robert Zubović, dekan Lošinjskog dekanata i izaslanik delegat biskupa Ivice Petanjka. U svojoj homiliji zahvalio je sestrama za nesebično služenje bolesnima a napose svećenicima. Pozvao ih je da i nadalje rade za plaću koja nas čeka na nebesima.

Drugi dan susreta voditelj je sestre nadahnjivao kako svjedočiti milosrdnu ljubav.

Popodne su sestre upoznavale otok Cres. Zaustavile su se u najstarijoj Osorskoj katedrali te o povijesti Osora slušale od domaćega župnika. Put su nastavile prema franjevačkom samostanu u Martinšćici, gdje ih je primio gvardijan. Na kraju su stigle u Cres kod sestara benediktinki i s njima molile monaški časoslov – večernju molitvu te slavili misu. Majka opatica je predstavila život i duhovnost sestara u samostanu.

Susret je završio u nedjelju nakon predavanja i svete mise. U radosti, ohrabrene i obogaćene novim iskustvima sestre su se vratile vjernom služenju bolesnima na onim mjestima gdje ih Bog šalje.

(http://www.redovnistvo.hr)

https://ssf-mostar.com/