Održana duhovna obnova za djelatnike u predškolskim ustanovama u Međugorju

U organizaciji Povjerenstva za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH (KVRPP BiH) održana je duhovna obnova za odgajatelje i djelatnike u katoličkim predškolskim ustanovama 9. studenoga u Međugorju, u Ustanovi za predškolski odgoj i socijalnu skrb „Majčino selo“. Predavanje o temi „Što Marija Bogorodica za nas znači“ izložio je fra Stanko Mabić, OFM, odgojitelj novaka Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Na početku obnove nazočne je pozdravila s. Veronika Martinović, ravnateljica dječjeg vrtića Svete Male Terezije u Majčinom selu. Uime KVRPP BiH sudionike je pozdravila s. Zdenka Kozina, potpredsjednica Konferencije, i uputila im riječi podrške naglasivši kako je posao odgajatelja kompleksan te iziskuje samoodgoj – samoodgojivi dobro odgajaju. Također je istaknula veliku odgovornost uloge odgajatelja jer ono što čine danas ima svoju nevidljivu nit u tkanju budućnosti našega naroda. Potaknula je nazočne da budu učenici/e u Gospinoj školi kako bi bolje odgovorili na radne i životne zadatke.

Voditeljica Povjerenstva s. Benedikta Boškić upoznala je sudionike s programon susreta te predstavila predavača.

Nakon fra Stankovog predavanja sudionice su imale mogućnost za sakrament ispovijedi, a središnji dio duhovne obnove bilo je slavlje Euharistije. Nakon druženja uz objed, ostatak dana organiziran je prema osobnom planu.

(kvrppbih//s. Ivana Markotić)

https://ssf-mostar.com/