Božić u Internatu za studentice

Prošla je i druga nedjelja Došašća, a u zraku se već osjete toplina, radost i zajedništvo svojstveni ovom razdoblju priprave za Božić. Budući da nam je ovo drugi dom, a djevojke i sestre s kojima živimo druga obitelj, odlučile smo pripremiti kratku predstavu i druženje za časne sestre, naše obitelji i prijatelje da bismo zajedno dostojno proslavile rođenje Kristovo.

Još od duhovne obnove, 26. studenoga 2019., djevojke se na različite načine pripremaju za Božić te je ova priredba bila plod njihova zajedničkog rada.

Na ulazu u Internat, s osmjehom i prigodnim darovima, goste su u večernjim satima 11. prosinca dočekale studentice Marija Palac i Tanja Milić te im poželjele dobrodošlicu. Program je vodila studentica Andrea Krtić. Uz vodstvo s. Ivane i s. Anice, zbor studentica božićnim je pjesmama unio radost u našu kuću i srca i na tu jednu večer učinio ovaj Internat zaista posebnim mjestom spremnim za Spasiteljevo rođenje. Tradicionalne predbožićne i božićne običaje svojih mjesta, Žepča i Livna predstavile su studentice Ana Jukić i Valentina Dadić.

Kao uvod u igrokaz, Antonija Budimir pripremila je Božićnu meditaciju s razmatranjem o patnji i boli što vlada u ovom modernom svijetu. Nakon meditacije slijedio je kratki igrokaz pod nazivom „Što je važno za Božić?“ u izvedbi naših studentica Anđele, Anite, Antonele, Helene, Katarine, Katarine i Marije u kojem su djevojke na šaljiv način prikazale današnje shvaćanje Božića završavajući s porukom o istinskom smislu i dostojnoj pripremi za taj Dan.

Službeni dio predstave završava zajedničkom pjesmom „Narodi nam se“ nakon čega se nastavlja veselo druženje u blagdanski okićenoj blagovaonici Internata uz glazbu i slastice koje su pravile studentice.

Uz veselu pjesmu i radosna srca, sretan i blagoslovljen Božić žele Vam studentice iz Internata!

https://ssf-mostar.com/