Susret i obnova za roditelje redovničkog pomlatka

U samostanu sv. Franje u Bijelom Polju održana je 15. prosinca 2019. godine duhovna obnova za roditelje redovničkog pomlatka sestara franjevki.

Za tri kandidatkinje i dvije postulantkinje bio je to posebno radostan dan. Za njih je to bio susret u kojoj su se objedinile dvije obitelji: ona u kojoj su se rodile i redovnička u koju su stupile dolaskom u samostan. Zajedništvo je bilo potpuno kada su pohodili samostansku kapelicu kako bi se poklonili Isusu i ostali u polusatnom klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu uz meditaciju o Svetoj nazaretskoj Obitelji. To je bio poticaj roditeljima da se uvijek ugledaju na svete roditelje Mariju i Josipa te da nasljeduju njihovu vjeru, ljubav i poniznost.

Nakon kratkog druženja uz kavu, uslijedilo je predavanje fra Stipana Klarića koji je posebno naglasio čovjekovu iskonsku čežnju za Bogom bez kojega on nije sretan, ispunjen, potpun. Bog je jedini koji ga može učiniti radosnim, a na čovjeku je to prepoznati i stvarati preduvjete za istinsku radost.

Molitveni dio duhovne obnove zaključen je prigodom za sakrament ispovijedi i Svetom misom gdje su svi imali priliku na Kristov oltar staviti sve svoje molitve i zahvale. Roditelji za svoju djecu, a djeca za roditelje i obitelji iz kojih su potekli, ali i za redovničku zajednicu kojoj su se odlučile predati kako bi u zajedništvu sa sestrama odvažno slijedile stope Gospodina Isusa Krista. Susret je završio zajedničkom večerom i druženjem. S radošću na licu i osjećajem zahvalnosti na ovom danu roditelji su pošli svojim domovima.

Jelena Naletilić, kandidatkinja

https://ssf-mostar.com/