Održan seminar za kandidatice

Tijekom seminara, koji je trajao od 24. do 26. siječnja 2020. godine, zajednica sestara u samostanu Rana sv. Franje u Međugorju otvorila je vrata kandidaticama naše Provincije, zajedno s odgajateljicom s. Slavicom Barbarić. O temi „Molitva“ govorila im je s. Leopoldina Kovačević.

Tijekom tri dana susreta slušale su da je molitva sastavni dio redovničkog života i disanje duše. Govoreći o važnosti molitve, s. Leopoldina je potaknula u njima žeđ za molitvom, jer molitva nije samo obveza, već duhovna hrana duše. Kao što tijelo treba hranu i vodu, tako i duh Bogu posvećene osobe treba molitvu iz koje će crpsti snagu za svakodnevno djelovanje. Uz predavanja bilo je vremena i za razgovor o osobnom iskustvu molitve.

Kandidatice su iskoristile prigodu boravka u Međugorju pa su u župnoj crkvi sv. Jakova sudjelovale u molitvenom programu, euharistijskom slavlju te na klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu. S još nekoliko sestara zajednice posjetile su i Udrugu „Majka Krispina“ – udruga za pomoć i rehabilitaciju nezbrinutih trudnica, pomoć ženama s problemima u obitelji i pomoć u prevenciji u ovisnosti, a u kojoj djeluje s. Leopoldina.

Kandidatice

https://ssf-mostar.com/