Održan međunarodni seminar crkvenih glazbenika

Na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu održan je međunarodni seminar za voditelje crkvenih zborova od 18. do 20. rujna 2020. godine. Seminaru je prisustvovalo 18 polaznika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Predavači su bili red. prof. art. Jasenka Ostojić, profesorica dirigentskih predmeta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Muzičkoj akademiji u Sarajevu, doc. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić, profesorica gregorijanskog i liturgijskog kolegija na Institutu za Crkvenu glazbu u Zagrebu te prof. fra Emanuel Josić, profesor glazbe na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Predavači su podijelili različita iskustva i znanja sa polaznicima ovog tečaja. Različiti pristupi crkvenoj glazbi te praktično vođenje crkvenih zborova samo su dio tema koje su obrađivane na ovom seminaru. Na poseban način seminaru se posvetila prof. Jasenka Ostojić koja se nije štedjela prenijeti svoja bogata znanja i iskustva sudionicima seminara. Svoj rad bazirala je na teorijskoj pripremi sudionika te praktičnim rješenjima na konkretnim vokalnim primjerima. Polaznici seminara su izrazili želju da se ovaj seminar održava i narednih godina i nisu krili svoja oduševljenja o bogato ponuđenim informacijama i znanjima. Na kraju seminara polaznicima su uručeni certifikati o pohađanju.

Održavanje seminara nesebično je podržala Uprava Provincije Bosne Srebrene, Franjevački medijski centar Svjetlo riječi (fra Janko Ćuro) te definitor Provincije fra Zdravko Dadić, na čemu im iskreno zahvaljujemo i želimo obilje Božjeg blagoslova. (fra Emanuel Josić)

https://ssf-mostar.com/