Po imenu ja te pozvah

U izdanju Provincijalata Školskih sestara franjevki Provincije Svete Obitelji iz tiska je izišla knjiga pod nazivom „Po imenu ja te pozvah. Sto godina novicijata Školskih sestara franjevaka u Hercegovini 1923.-2023.“ autoricâ s. Natalije Palac i s. Magdalene Šarić.

Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu knjige nalazi se povijesni presjek stogodišnjeg tijeka našeg novicijata: od ustanovljenja, preko nekih dramatičnih situacija u kojima je djelovao, višegodišnjeg prekida, ponovne uspostave i novih izazova.

U drugom dijelu donesen je popis svih novakinja koje su u novicijat ušle tijekom ovih sto godina – svih 515 imena. Imena i osnovni podatci (datum i mjesto rođenja, početak novicijata, datum zavjetovanja) popraćen je fotografijama, bilo skupnim bilo pojedinačnim.

Na kraju knjige nalazi se slikovni prilog „Nekad i danas“ koji podsjeća kako se nekada stupalo u novicijat, na obred redovničkog oblačenja u klaustru starog samostana i kapeli, promjene obreda, redovničkog odijela itd.

https://ssf-mostar.com/