Oproštaj bjelopoljske zajednice od don Željka Majića

U subotu, 20. siječnja 2024., u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju samostanska se zajednica oprostila od svoga dugogodišnjeg duhovnika, novoimenovanog banjolučkog biskupa, don Željka Majića.

Don Željko je od 2013., nakon smrti svoga strica don Srećka Majića, dragovoljno preuzeo službu duhovnika zajednice sestara u Bijelom Polju, svakodnevno dolazeći slaviti sv. Misu.

I ovom prigodom don Željko je u samostanskoj kapeli slavio sv. misu, na kojoj je, osim samostanske zajednice, sudjelovala i provincijska predstojnica s. Franka Bagarić i provincijska savjetnica s. Zdravka Grgić.

Na kraju sv. mise s. Franka u ime svih sestara zahvalila je don Željku za punih deset godina duhovnog zajedništva. Samo Vama je znano koliko ste i kako u svojim svakodnevnim planovima i obvezama stavljali naše potrebe ispred osobnih potreba, u zgodno i nezgodno vrijeme. Hvala što ni u jednom trenutku nismo osjećale da smo vam „teret“, već ste uvijek isticali, da je i za Vas milost i blagoslov svakodnevno slaviti sv. misu s nama. Hvala za trajni osjećaj da u Vama imamo oca, prijatelja i brata – istaknula je s. Franka.

Nakon završetka euharistijskog slavlja zajedništvo je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici gdje su se sestre uz pjesmu i pokoju suzu, koja se nije mogla sakriti, oprostile od svog duhovnika i poželjele mu obilje Božjeg blagoslova u novoj pastirskoj službi.

https://ssf-mostar.com/