Sjednica Izvršnog odbora Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine

Sjednica Izvršnog odbora Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je 12. prosinca 2023. u Provincijalatu sestara Milosrdnica u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednice Konferencije s. Željke Dramac.

Nakon osvrta o djelovanju Konferencije u proteklom razdoblju, sudionici sjednice planirali su održavanje budućih redovničkih sastanaka i susreta. Tako je određeno je da će se Skupština KVRPP BiH održati 18. travnja 2024. godine u samostanu „Egipat“ sestara Služavki Malog Isusa u Sarajevu, a Redovnički dan 7. rujna 2024. u Bijelom Polju kod Mostara u samostanu Školskih sestara franjevaka Krista Kralja Provincije Svete Obitelji u Hercegovini.

Članovi Izvršnog odbora razmatrali su i druge aktualne teme vezane za život i djelovanje redovnika i redovnica u Crkvi i društvu.  

Članovi Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine posjetili su u utorak 12. prosinca 2023. godine sestre karmelićanke u samostanu Bezgrješne Kraljice Karmela u Sarajevu i sestre klarise u samostanu sv. Klare u Brestovskom.

U predbožićnom susretu, članovi Konferencije podijelili su s kontemplativnim redovnicama radost zajedništva kao i svoje zanimanje za život i djelovanje sestara. Zahvalivši im na molitvenoj podršci, svim sestrama zaželjeli su blagoslovljenu pripremu za svetkovinu Rođenja Gospodnjeg te nadolazeće blagdane.

Sestre karmelićanke i klarise izrazile su također zahvalnost na posjetu i pažnji te svakom obliku pomoći.      

(KVRPP BiH)

https://ssf-mostar.com/