Seminar posta, molitve i šutnje

Seminar posta, molitve i šutnje pod geslom ,,Ne Boj se, Marijo!” (Lk 1,30) održan je od 30. studenog do 3. prosinca 2023. u Duhovnom centru ,,Biskup fra Paškal Buconjić” u Bijelom Polju, pod vodstvom s. Ljilje Pehar. O svom iskustvu seminara napisala je jedna od sudionica :

Poziv upućen svim sudionicima ovog seminara bio je ,,Ne boj se, Marijo!” Zašto baš mislim da je to poziv? Odgovor bi bio ovakav: nije lako ne bojati se svojih strahova, kušnji, one oluje pitanja koju imaš u svojim mislima. Nije lako ni odazvati se na put na koji te Bog poziva – razmišljaš što li će biti sa mnom Gospodine moj, ja ti se bojim. Upravo zato te On poziva- s njim straha nema!

Upravo taj poziv je ono što sam mogla čuti u svom srcu kroz ova četiri dana provedena u postu, molitvi i tišini- u kojoj sam najjasnije mogla čuti Božji glas, daleko od buke svijeta.

Posebno me dotaklo vrijeme provedeno na seminaru s ljudima koje većinom ni ne poznajem. Pomogli su mi da dopustim Isusu da uđe u tminu mog srca i da me izliječi. Kroz njih sam spoznala da se u svakom živom čovjeku nalazi moj Bog, moje sve. Ljubav zajedništva tekla je kroz nas i dopuštala nam da primimo dodir našeg Kralja.

Kroz post spoznala sam zahvalnost, kroz molitvu čežnju za Bogom, a kroz šutnju mir srca koji samo Bog daje. Kroz klanjanje u Presvetom oltarskom sakramentu spoznala sam da je Isus sa mnom i da me čuje.

Ništa nije vrijednije od dolaska našega Boga u dubine naše duše, zato – ne boj se! Odazovi se na njegov poziv, budi baš ti iskra Božja. Budeš li padao iza tebe je Majka Marija da te čuva, a Isus zajedno s njom upravo tebe čeka!

https://ssf-mostar.com/