Dječji vrtić “Sveta Klara” u Bijelome Polju

Uz samostan sestara u Bijelome Polju, u listopadu 2011. godine započeo je s radom Dječji vrtić “Sveta Klara”. Na svetkovinu Krista Kralja, 20. studenoga 2011. godine, Vrtić je blagoslovljen. Uz svesrdnu pomoć brojnih dobrotvornih udruga prostorno je uređen i opremljen za dvije skupine predškolske djece.

Usluge vrtića koristi tridesetak djece u dobi od 2,5 do 6 godina. O njima skrbe 2 sestre odgajateljice predškolskog odgoja uz pomoć i drugih sestara samostanske zajednice u Bijelom Polju.

Kontakt osoba:

s. Dominika Anić, ravnateljica
Tel. 036/356 – 405
Mob. 063/343 – 192

Dječji vrtić “Majka Margarita”


U Kući Božjega milosrđa u Bukovici, općina Tomislavgrad, otvoren je Dječji vrtić “Majka Margarita”. S radom je započeo 3. travnja 2018. godine, a 5. travnja prostorije vrtića blagoslovio je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Zahvaljujući potpori Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, općini Tomislavgrad i drugim dobročiniteljima vrtić je opremljen za dvije skupine djece.

O djeci skrbe 4 odgajateljice predškolskog odgoja uz pomoć i drugih sestara samostanske zajednice u Bukovici.

Kontakt osoba:

s. Kristina Barbarić, ravnateljica
Mob: 063/526 575

Email: vrticbukovica19@gmail.com

Dječji vrtić „Sveti Franjo“ – Kiseljak

Početkom studenoga 2005. blagoslovljen je Dječji vrtić “Sv. Franjo”, a u veljači 2006. započeo s odgojnim radom. Ovaj projekt sestre su ostvarile uz pomoć brojnih dobročinitelja, osobito članova udruge “St. Joseph & The Helpers charity” iz Irske. U početku su bile samo dvije skupine djece od treće do šeste godine. Budući da su se roditelji zanimali za smještaj djece od prve do treće godine života, formirana je i skupina jasličkog uzrasta. Tako je u rujnu 2007. godine bilo oko šezdesetero djece korisnika.

Danas usluge Vrtića koristi 120 djece raspoređenih u pet odgojno-obrazovnih skupina o kojima brine 14 djelatnika među kojima 10 odgajateljica.

Kontakt osoba:

s. Petra Bagarić, ravnateljica
Tel./fax: 030/ 877 493
Email: vrtic.svfranje@gmail.com

https://ssf-mostar.com/