Bijelo Polje: Primanje u novicijat, postulaturu i kandidaturu

Na dan utemeljenja Družbe, 13. rujna 2023., u samostanskoj kapeli sv. Franje u Bijelom Polju za vrijeme molitve Večernje upriličen je obred primanja u novicijat, postulaturu i kandidaturu.

Godinu novicijata započela je naša postulantica Anamarija Bakula i Ivana Džeko, postulantica Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina. Ivana je u Bijelo Polje došla u pratnji s. Željke Dramac, provincijske predstojnice Bosansko-hrvatske provincije, s. Ivane Pavle Dominković, provincijske savjetnice i s. Ane Antolović, odgojiteljice novakinja, postulantica i kandidatica. Ove su godine udruženi novicijati Mostarske i Bosansko-hrvatske provincije i bit će u kući novicijata u Bijelom Polju pod vodstvom odgojiteljice novakinja s. Marijane Selak.

Obred uvođenja u redovnički život obavile su provincijske predstojnice s. Franka Bagarić i s. Željka Dramac.

Nakon uvodnog obreda i upita provincijskih predstojnica kandidaticama za novicijat o njihovoj želji da stupe u Družbu ŠSFKK dodijeljen im je raspoznajni znak Družbe, koji će ih podsjećati na pripadnost redovničkoj obitelji i poticati na nasljedovanje Krista siromašnog, čistog i poslušnog.

Zajednica je nastavila s molitvom psalama i navještajem Božje riječi. Potom je uslijedio nagovor s. Franke o naravi redovničkoga života te o svrsi i programu novicijata kao vremenu pripreme za posvećeni život i za iskustvo karizme i baštine Družbe. Između ostaloga kazala je s. Franka kako novakinja tijekom godine kušnje kuša dublje živjeti zajedništvo s Bogom, izgrađivati zdrave međuljudske odnose, upoznavati sebe kroz iskustvo samoće te upoznaje Pravilo i Konstitucije Družbe i sadržaje zavjeta siromaštva, čistoće i poslušnosti i obveze koje na sebe preuzima polaganjem zavjeta.

Ovom prigodom u postulaturu su primljene kandidatice Barbara Kvesić, Vedrana Gavran i Sanja Budimir dok je godinu kandidature započela Antonela Karačić kojoj će se uskoro pridružiti i Lorena Golić. Postulantice i kandidatice povjerene su odgojiteljici s. Slavici Barbarić.

https://ssf-mostar.com/