Božićni koncert studentica iz Internata

U srijedu 14. prosinca 2022., u samostanskoj kapeli Svete Obitelji u Mostaru upriličen je božićni koncert „Ususret Božiću“. Pripremile su ga i izvele studentice iz Internata u Franjevačkoj. U izboru pjesama, vježbanju i dirigiranju pridružile su im se i naše sestre, s. Marija Puljić, s. Anica Orlović i s. Marija Budimir.

U glazbeni program uvela je studentica Lorena Čondra. Zahvalila je nazočnoj publici, sestrama kućne zajednice s provincijskom predstojnicom s. Frankom Bagarić te sestrama iz Zagrebačke 9 i Bijelog Polja kao i djevojkama u početnoj formaciji s odgojiteljicom s. Slavicom Barbarić, što su odvojile svoje vrijeme i došle podržati njihovu tradicionalnu božićnu priredbu te dodala: „Istina, malo smo uranile, ali znamo da su božićni blagdani vrijeme kad uživamo u obiteljskom okruženju i da ćemo uskoro sve otići doma“.

Koncertni program bio je satkan od glazbene baštine božićnih pjesama, tradicionalnih ali i nekih rjeđe izvođenijih, na hrvatskom i latinskom jeziku (Tiha noć, Veseli se Majko Božja, Pastorella, Zdrava Devica, Bogorodica, Tollite Hostias itd.). Predivni glasovi članica ovoga zbora uspjeli su svoje slušatelje odvesti na sveta mjesta Isusova rođenja i opet oživjeti tihu noć, pjev anđela, poklon pastira i ponajviše susret u štalici, s Isusom, Marijom i Josipom.

Nakon koncerta djevojke su sve nazočne pozvale na zajedničko druženje u prostorije Internata gdje su vlastitim rukama i s ljubavlju pripremile domjenak i darove za svoje goste.

https://ssf-mostar.com/