Duhovna obnova za roditelje pripravnica i juniorki

U popodnevnim satima druge nedjelje Došašća, 4. prosinca 2022. godine u našem duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju upriličena je duhovna obnova za roditelje kandidatkinja, postulantkinje, novakinje i sestara s privremenim zavjetima.

Susret je započeo klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje su pripremile mlade sestre. Zatim je fra Velimir Bagavac održao predavanje na temu „Važnost i potreba pripreme za Božić“. Prisutnima je približio značenje došašća i potaknuo na važnost strpljivosti i razgovora u obitelji po uzoru na Svetu Obitelj. Naveo je da je obitelj danas u velikom izazovu i da se ne razgovara koliko bi trebalo te je potaknuo prisutne na zajedničku molitvu u obitelji.

Potom su svi imali prigodu za svetu ispovijed nakon koje je uslijedilo euharistijsko slavlje. U homiliji fra Velimir je, između ostaloga, govorio o Ivanu Krstitelju kao uzoru poniznosti čiji je život bio neprestano upućivanje na Isusa Krista te da smo i mi pozvani to činiti u svom životu.

Nakon duhovne okrjepe i poticajnih riječi, uslijedilo je druženje. Večer smo proveli u radosnom ozračju i zajedništvu jedni s drugima.

Neka Gospodin blagoslovi naše roditelje, našu redovničku obitelj i ispuni naše domove mirom i ljubavlju u ovom svetom vremenu.

s. Marija Boban

https://ssf-mostar.com/