Sestre juniorke obnovile privremene zavjete

Na Dan utemeljenja Družbe, 13. rujna 2022., sedam sestara juniorki obnovile su privremene redovničke zavjete. Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta u kapeli provincijskog središta u Mostaru predvodio je fra Danko Perutina, gvardijan i župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

U prigodnoj homiliji fra Danko se, nakon osvrta na liturgijska čitanja dana, obratio i sestrama juniorkama. Naglasio je kako je ovaj događaj obnove zavjeta prigoda da se ogledamo u tri stvari. Prva je zahvalnostzahvalnost na dosadašnjem životu, na svim Božjim darovima, daru poziva, svjedočanstvu života sestara koje su se odazvale i slijede Gospodina… Druga je živjeti sadašnjost s ljubavlju. Naš poziv je ljubav, naš poziv je Isus Krist kojega trebamo nositi žednome i nemirnome svijetu. Treća stvar je da s nadom zagrlimo budućnost, hrabro hodeći životom očiju uprtih u Gospodina. Sve je ovo moguće ako su naši dani, kao kakav lijep dar, zamotani u molitvu.

Nakon homilije fra Danko je zazvao Božju pomoć na ove službenice koje su krenule putom nasljedovanja Krista. Potom su s. Arkanđela Jurčević, s. Marija Budimir, s.  Magda Glibić, s. Monika Ćorić, s. Marija Boban, s. Damjana Soko i s. Veronika Cvitković izrekle obrazac zavjetovanja obnavljajući svoju vjernost Gospodinu na još jednu godinu. Njihova je obećanja u ime Crkve primila provincijska predstojnica s. Franka Bagarić, u nazočnosti dviju svjedokinja i okupljene zajednice.

Na koncu je s. Franka čestitala sestrama Dan Družbe potičući na sjećanje i molitvu za mir i jedinstvo kao i za žive i pokojne sestre koje su svoje živote utkale u 153-godišnje postojanje Družbe.

Čestitajući sestrama juniorkama čin obnove zavjeta poželjela je da im s lica odsijeva radost i izraz čežnje za Bogom. I kao što su koprena i habit vanjski znak pripadnosti Bogu da im i nutarnji habitus bude uvijek otvoren nadahnućima Duha Svetoga na slavu Presvetoga Trojstva i da obrazac zavjetovanja ne bude samo obrazac nego da doista bude život.

Radost i čestitke zbog njihova predanja podijeljene su nakon euharistijskoga slavlja i u samostanskom blagovalištu.

šsf-mostar

https://ssf-mostar.com/