Održan seminar za djelatnike u predškolskim ustanovama

Duhovni seminar za djelatnike u katoličkim predškolskim ustanovama održan je u subotu 23. travnja 2022., u Duhovnom centru „Karmel sv. Ilije“ na Zidinama kraj Buškog jezera, u organizaciji Povjerenstva za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH. Tema duhovnog seminara bila je „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14) a voditelj je bio o. Viktor Grbeša, OCD.

Sudjelovalo je 28 sudionika iz Bijelog Polja, Bukovice, Gabela Polja, Glamoča, Kiseljaka, Livna, Međugorja, Novoga Travnika i Sarajeva.

O susretu piše s. Ivana Markotić, sudionica i članica Povjerenstva:

„Karmel sv. Ilije pružio nam je ozračje tišine koje nas je uvelo u otajstvo vječnog, u kojem smo osjetile potrebu za samoćom i molitvom. Stigle iz užurbanosti naših dana, buke koja je dio našeg svijeta, zaokupljene podacima koji nam ne trebaju uvidjesmo kako je za sreću potrebno malo. To nam je kroz neobično predavanje posredovao o. Viktor. Uvodeći nas u predavanje govorio je općenito o potrebama i osjećajima, kako bismo same pogledale ispod površine vlastitih ustaljenih obrazaca ponašanja, suvišnih riječi, umjetnih osmijeha s ciljem da postanemo svjesne svoje trenutne potrebe i trenutnog osjećaja.

U buci vremena pretrpanog informacijama nama je darovana tišina, a u površnosti rješenja koje nudi svijet nama je darovano mirno bivovanje u vlastitoj koži svjesne da nam ne treba ništa izvana kako bismo bile sretne.

Rad u skupinama bilo je plodno tlo za razmjenu iskustava, iznošenje problemskih situacija koje susrećemo kako bismo ih pogledale u svjetlu Isusa Krista.

Na uočnicu svetkovine Božjega milosrđa u radosti i zahvalnosti za poučni i korisni seminar sudionici su sudjelovali u slavlju svete euharistije kao vrhuncu duhovnog seminara i daru uskrsnuloga Gospodina“, zaključila je s. Ivana u svom Izvješću.

(kvrpp bih)

https://ssf-mostar.com/