Održan seminar posta, molitve i šutnje

Prvi ovogodišnji seminar posta, molitve i šutnje održan je od 17. do 20. ožujka 2022. u Duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju. Misao vodilja seminara bila je „Oče, ne moja volja, nego Tvoja neka bude“ (Lk 22, 42), a voditeljica s. Ljilja Pehar. Bila je ovo brojnija skupina, 36 sudionika iz Hercegovine, Središnje Bosne i Metkovića.

O iskustvu seminara piše sudionica Daria Buljan.

Iz užurbanosti svakodnevice, buke nebitnosti, od koje često Boga ne čujemo dok nam On tako uporno progovara, sklonili smo se u osamu „da malo otpočinemo“. Otišli smo u tišinu Njegove riječi, kako bismo osluhnuli ono što nam pokušava reći.

Svakim danom smo se, kako nas je geslo iz evanđelja i vodilo, više prepuštali Njegovoj volji, shvaćajući koliko jedni od drugih zapravo možemo naučiti. Mladi su pozorno slušali starije, životom namučene i puno iskusnije svjedoke vjere, dok su stariji u mladima vidjeli snagu i pouzdanje za buduća vremena. Među nama tada nije postojala druga razlika do one u godinama. Potaknuti time, molitvu koju smo gorljivo upućivali na seminaru, nastavljamo i dalje moleći jedni za druge. Tako se povezujemo jedni s drugima dopunjujući Božje djelo koje je započeo pozivajući nas k sebi.

U subotu smo na svetkovinu svetoga Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda i Mostarsko-duvanjske biskupije sudjelovali na misnom slavlju u mostarskoj katedrali koje je predvodio tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher.

Iskustva seminara izmijenili smo jedni s drugima u nedjeljnom prijepodnevu. S. Ljilja je zaista bila u pravu kada je rekla da ćemo se zavoljeti kao što su se voljeli i poštivali prvi kršćani. To je Božja ljubav djelovala na nas.

https://ssf-mostar.com/