Susret sestara koje djeluju u samostanskim radionicama, domaćinstvu i sakristiji

U subotu, 4. prosinca 2021., u samostanu Rana sv. Franje u Međugorju (Donji Baraći 8), održan je redoviti godišnji susret provincijske predstojnice s. Zdenke Kozina sa sestrama koje djeluju u samostanskim radionicama, domaćinstvu i sakristiji. Na sastanku je sudjelovalo četrdesetak sestara Provincije.

Kao i u prethodnim susretima sa skupinama sestara po apostolatu okosnica nagovora s. Zdenke bio je osvrt vrhovne predstojnice s. Klare Šimunović i vrhovne savjetnice s. Lidije Glavaš koji su uputile svim sestrama nakon kanonskog pohoda u našoj Provinciji kao i naglasci i smjernice iz provincijskog plana „U službi Kristova kraljevstva“ (2017.-2022.). Aktualna je tema i započeti hod ususret 90. obljetnici utemeljenja Provincije (1932.-2022.), što je prigoda za propitkivanje i vrednovanje stila života te dinamike i održivosti apostolata u kojima su sestre ove skupine trenutno angažirane.

Biti ukorijenjene u Kristu – misao je koju je s. Zdenka izdvojila u izlaganju pojašnjavajući da svako plodno djelovanje proizlazi iz molitve. Žar apostolskog djelovanja počinje iskustvom osobnog susreta s Isusom, iz zajedništva s Isusom… Cilj našega života je živjeti kontemplaciju usred buke svijeta, živjeti uravnoteženost između akcije i kontemplacije, između rada i molitve.  „Neka nam Gospodin daruje čisto srce da ga možemo gledati, meditirati, kontemplirati, da ga, preobražavajući se u njega, mognemo svjedočiti ljudima koji nas okružuju u ovom vremenu punom neizvjesnosti i izazova“, zaključila je s. Zdenka.

Nakon poticajnih misli tijekom izlaganja, sestre su svoja iskustva i promišljanja podijelile međusobno u radu u skupinama što su kasnije sažeto iznijele u plenumu.

https://ssf-mostar.com/