Duhovna obnova za roditelje pripravnica i sestara juniorki

U popodnevnim satima druge nedjelje Došašća, 5. prosinca 2021. godine, u našem duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju upriličena je duhovna obnova za roditelje kandidatkinja, postulantkinja, novakinja i sestara s privremenim zavjetima.

Susret je započeo okupljanjem, upoznavanjem i druženjem uz kavu. Zatim je bila prigoda za sakrament pomirenja i euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Ante Kelava. U homiliji fra Ante nas je pozvao na budnost u vremenu Došašća i na praštanje jedni drugima. Istaknuo je važnost otvorenog i iskrenog razgovora unutar obitelji, te kako je praštanje sredstvo koje pripravlja i ravna put Gospodinu. 

Poslije misnog slavlja, predavanje na temu „Tko upravlja mojom srećom?“ održala je s. Dominika Anić. Prisutne je potaknula na razmišljanje o osvješćivanju i upravljanju mislima te vlastitom ponašanju koje sami biramo. Nakon duhovne okrjepe i predavanja, uslijedila je i tjelesna okrjepa u blagovalištu. Večer je protekla u radosnom ozračju i zajedništvu.

Neka Gospodin blagoslovi naše roditelje, našu redovničku obitelj i ispuni naše domove mirom i ljubavlju u ovom svetom vremenu.

s. Marija Boban

https://ssf-mostar.com/