Seminar posta, molitve i šutnje

O upravo održanom seminaru posta, molitve i šutnje piše sudionica Sanja Budimir.


U duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju od 26. do 29. kolovoza 2021. godine Školske sestre franjevke organizirale su još jedan seminar posta, molitve i šutnje. Sudjelovalo je dvadesetak vjernika iz raznih krajeva Hercegovine. Seminar je vodila s. Ljilja Pehar, a misao vodilja seminara bila je stih Psalma: „Žedna mi je duša Boga živoga“ (Ps 42, 3).

Kroz sve dane povremeno je padala kiša natapajući suhu zemlju, dajući joj novi život. Tako smo i mi u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, izvorom vode žive, obnavljali svoj duh u milosti i ljubavi. Željni Božje blizine jednako su nam radosne bile zajedničke molitve u kapelici, kao i osobna molitva i klanjanje. Cjelonoćno klanjanje bilo je prožeto meditacijom Isusovih riječi s križa „Žedan sam“. Ovaj je zaziv za svetu Majku Tereziju bio poziv da postane Misionarka ljubavi. Živeći Evanđelje postala je kanal Božje ljubavi za mnoge bolesnike, umiruće, usamljene i zaboravljene. Njezina predanost Gospodinu i danas nastavlja nadahnjivati ljude diljem svijeta, kroz Družbu Misionarki ljubavi radost šire u 133 države. Vjerujem da su ulomci iz dokumentarnog filma koji smo odgledali svakom sudioniku poticaj na veću ljubav i žrtvu prema ljudima, posebno djeci, umirućima i bolesnima.

U molitvi, šutnji i meditaciji žive Riječi spoznavali smo svoje osobne grijehe, propuste, slabosti, ali i iskusili veliko Božje milosrđe. Milosrdni Isus sveprisutan je i često progovara u svjedočanstvima sudionika. Pozvani smo na zajedništvo u Kristu, po primjeru Djevice Marije, Majke Terezije… Pozvani smo biti radosni i širiti radost, a to možemo postići jedino živeći Evanđelje. Čeznimo za živim Bogom, ljubimo jedni druge, molimo za darove Duha Svetoga kako bismo mogli živjeti Evanđelje i poput mudrih djevica jednoga dana biti dionici vječnoga kraljevstva.

https://ssf-mostar.com/