Održana sjednica Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održalo je u subotu 1. lipnja 2019. svoju sjednicu u prostorijama Konferencije u Sarajevu (Kaptol 32) pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Ane Marije Kesten, SMI. Kao članica Povjerenstva na sjednici je sudjelovala s. Slavica Barbarić.

Na početku susreta voditeljica Povjerenstva izrazila je okupljenima dobrodošlicu kao i pomoćnom biskupu mons. dr. Marku Semrenu koji je u prvom dijelu sjednice članovima Povjerenstva održao predavanje o Apostolskoj pobudnici pape Franje „Christus vivit – Krist živi“. „Dokument je plod XV. redovne opće skupštine Biskupske sinode o mladima održane od 3. do 28. listopada 2018. godine u Vatikanu o temi „Mladi, vjera i razlučivanje znanja“. Apostolska pobudnica podijeljena je u 9 poglavlja i 299 članaka. Dokument na 60 stranica analizira mladenačku stvarnost i poziva mlade da svoju mladost žive u prijateljstvu s Kristom.“

Pobudnica želi potaknuti i ohrabriti mlade da postanu svjesni da je Krist naša nada i najljepša mladost ovog svijeta ističući tri velike istine: Prva: „Bog te ljubi!“; druga: „Krist se iz ljubavi dokraja dao da te spasi“ i treća: „On živi!“

Nakon održanog predavanja biskup Semren je govorio o svom iskustvu na Biskupskoj sinodi, a zatim je slijedila plodna rasprava.

U drugom dijelu sjednice članovi Povjerenstva su razgovarali o svojim pastoralnim iskustvima, mogućim inicijativama u radu s mladima na polju pastorala zvanja, a zatim su planirali svoje djelovanju u narednom razdoblju.

(kvrppbih)

https://ssf-mostar.com/