Sestre juniorke obnovile privremene zavjete

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna 2019. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru petnaest sestara s privremenim zavjetima obnovile su svoje redovničke zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće na godinu dana.

Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta predvodio je fra Danko Perutina, gvardijan bratstva u Franjevačkom samostanu u Mostaru.

Nakon liturgijskih čitanja fra Danko je uputio prigodnu homiliju o značajkama, ljepoti i zahtjevnostima  redovničkoga života, na prvom mjestu zajedničkoga života – bratstva/sestrinstva zatim o molitvi, napose o važnosti osobne molitve i prijateljevanja s Kristom, redovničkim zavjetima.

Nakon homilije i molitve za zavjetovanice, u nazočnosti dviju svjedokinja i samostanske zajednice, izgovarajući obrazac zavjetovanja, juniorke su obnovile svoje zavjete polažući ih u ruke provincijske predstojnice s. Zdenke Kozina.

Na kraju misnoga slavlja s. Zdenka je čestitala zavjetovanicama i osvrćući se na kongregacijske i provincijske jubileje kao i na sve sadržaje tijekom protekle godine zahvalila im što su se odvažile sudjelovati u tkanju povijesti Družbe i Provincije i raspoloživost kojom će se ugraditi u njezinu budućnost.

šsf-mostar

https://ssf-mostar.com/