Održan seminar „Mogućnosti i izazovi komunikacije u digitalnom okruženju“

Školske sestre franjevke Krista Kralja upriličile su seminar „Mogućnosti i izazovi komunikacije u digitalnom okruženju“ koji je održan od 8. do 10. studenog u samostanu sestara Splitske provincije na zagrebačkom Jordanovcu. Sudjelovalo je tridesetak sestara iz četiri provincije: Mariborske, Splitske, Bosansko-hrvatske i Mostarske. Voditelji seminara bili su profesori s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

O temi „Biti redovnica na forumu društvenih mreža“ govorio je dr. sc. Anto Mikić. Multimedijalne sadržaje, tehniku snimanja i obrade vizualnih sadržaja sudionicama je približio dr. sc. Krunoslav Novak. O posebnostima izvještavanja za internetske medije te kako pisati za web portale govorio je dr. sc. Ivan Uldrijan. O specifičnostima i karakteristikama komunikacije vjerskih sadržaja govorio je dr. sc. Jerko Valković. Nakon svakog stručnog izlaganja slijedio je praktični rad.

Svrha ove edukacije je cjeloživotno učenje i osposobljavanje za evangelizaciju preko Interneta koji je Areopag današnjice.

šsf

https://ssf-mostar.com/