Duhovna obnova u Internatu za studentice

U utorak, 26. studenoga, u samostanu Svete Obitelji u Mostaru održana je duhovna obnova za studentice smještene u Internatu ŠSF. O iskustvu i sadržaju duhovne obnove piše studentica Katarina Tomić:

Ako ste kojim slučajem 26. studenoga prolazili pokraj našeg internata Školskih sestara franjevki mogli ste osjetiti miomirise slatkih kolačića i smijeh koji se čuo i do susjednih zgrada. Radosne studentice okupila je jedna mlada sestra, s. Anđela Pervan. Stala je rame uz rame s nama, stavila se na naše mjesto i spojila nas sve u jedno zajedništvo, ono istinsko, ženama svojstveno, s temom „Dostojanstvo žene u svjetlu Blažene Djevice Marije“. Pozitivne vrijednosti kao i slabosti žene su isprepleteni. Tu smo na ispitu odgovornosti; ona je na nama i ovisi o nama. Taj teret imala je i Blažena Djevica Marija. Upravo zato je postala najljepšom ženom, žena snage i ljubavi, žena koja je pod križem stajala, žena kojoj se molimo… Trebamo otvoriti oči i pogledati svijet malo drugačije; jesmo li spremne biti dostojanstvene, biti i živjeti u svjetlu Blažene Djevice Marije…

Nakon šalice čaja i nekoliko medenih kolačića, nastavile smo s programom. Polako se spuštala noć, ali jesenska kiša i hladnoća nisu nimalo omeli naš razgovor. Štoviše, bile smo sve aktivnije. Nakon dvosatnog razmišljanja i aktivnog sudjelovanja u radu shvatile smo da je bitno prihvatiti sebe onakvima kakve nas je Bog želio, čuvajući i njegujući ono najljepše što nam je Stvoritelj udijelio. Istovremeno je rasla i naša vjera da svjetlosti u Marijinom naručju ima u izobilju za sve nas i za sve dane koji su pred nama.

Kako se program duhovne obnove privodio kraju, počela su pristizati i nova iznenađenja i druženja. Izmolile smo zajednički krunicu i krenule u kapelicu na svetu misu, kako bismo zahvalile Mariji što nam je blizu te nas vodi iz naših tama i sjena k svjetlosti i ljubavi, životu dostojnom žene vjernice.

A svaki put kad pomislimo da je kraj našem druženju u internatu, s. Vinka nas ponovno iznenadi. Ovaj put je pripremila jedno malo iznenađenje za diplomirane prvostupnike, šest studentica iz našeg internata. Lijepo je bilo doživjeti kako se sestre raduju našim uspjesima te s kolikom se ljubavlju s. Anđela družila s nama u razmišljanju o dostojanstvu žene.

No naša druženja ovdje ne završavaju. Slijedeće već nestrpljivo očekujemo. Znamo da je blizu. Do tada ostanite u svjetlu radosti, jer sjena je lijepa jedino za hlada, ali hlada od sunca, a ne od Boga.

https://ssf-mostar.com/