Posjet predsjednika KVRPP BiH fra Joze Marinčića redovničkim zajednicama u Sarajevu

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jozo Marinčić posjetio je od 9. do 17. prosinca 2019. redovničke zajednice u Sarajevu u pratnji tajnice Konferencije s. Jadranke Obućina te posljednjeg dana i vikara Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Nikice Vujice.

Prvog dana predsjednik Konferencije posjetio je Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije u provincijalnom sjedištu i sestre Milosrdnice Provincije Majke Divne na Stupu. Zatim 12. prosinca pohodio je redovnike Hrvatske pokrajine Družbe Isusove – isusovce u samostanu sv. Ignacija na Grbavici i Školske sestre franjevke Hercegovačke provincije. U subotu 14. prosinca posjetio je sestre Klanjatelice Krvi Kristove te posljednjeg dana sestre Služavke Malog Isusa Sarajevske provincije na Bjelavama i sestre Kćeri Božje ljubavi.

„Želja mi je da na početku svoga mandata i u ovo predbožićno vrijeme posjetim redovničke zajednice u Sarajevu i upoznam se s mjestom i prilikama u kojima žive, te kojim apostolat se bave“, kazao je fra Jozo.

Bila je to prigoda da redovnici i redovnice upoznaju predsjednika Konferencije s aktivnostima i planovima, ali i s poteškoćama s kojima se susreću u svom radu.

Svaki susret bio je obilježen radošću, bratsko-sestrinskom otvorenošću i dijeljenjem redovničke zbilje koja povezuje, potiče i ohrabruje.

(kvrpp bih)

https://ssf-mostar.com/