Seminar posta, molitve i šutnje

U samostanskoj kući „Betanija“ u Đakovu od 10. do 14. ožujka održan je seminar posta, molitve i šutnje, koji je i ovaj put vodila s. Ljilja Pehar, franjevka iz Mostara. Sabrali smo se iz raznih krajeva: Đakova, Kuševca, Vel. Kopanice, St. Mikanovaca, Punitovaca, Valpova, Osijeka, Bošnjaka, Vinkovaca, Sl. Broda, Vrbove, Splita i Vojvodine. U seminaru sudjelovao je jedan svećenik i dvije sestre redovnice. Ukupno su bila 23 sudionika, od kojih je više od polovice sudjelovalo na cijelom seminaru.

Susreti su bili prožeti postom tijela i obilnom gozbom duše. Hraneći tijelo isključivo kruhom, prožimali smo svaki trenutak molitvom i pomno smo „žvakali“ svaku Božju Riječ, te duše grijali izloženi Isusovoj prisutnosti u euharistijskom kruhu u pokaznici.

Imali smo milost boraviti pod istim krovom jedni s drugima i s Presvetim oltarskim sakramentom. U susretima je bilo prilike za zajednički i osobni razgovor s voditeljicom, kao i za sakrament ispovijedi po darovanom nam svećeniku, vlč. Dominiku Ralbovsky, sudioniku seminara.

Ohrabreni i nasićeni duhovnom hranom, nastavili smo svoj put u korizmi i u životu.

s. Anđela Sudar
www.sestre-sv-kriza.hr

https://ssf-mostar.com/