Međuprovincijski susret odgojiteljica i provincijskih predstojnica

Redoviti godišnji susret odgojiteljica i provincijskih predstojnica Splitske, Bosansko-hrvatske i Mostarske provincije održan je 24. listopada 2020. u samostanu „Rane sv. Franje“ u Međugorju.

Ovogodišnji susret planiran je kao i obično u uskrsnom vremenu, 17. i 18. travnja, u Kući Božjega milosrđa u Bukovici, ali kako je pandemija koronavirusa odgodila mnoge druge događaje na provincijskoj i međuprovincijskoj razini tako je odgođen i ovaj susret. A iz istih razloga na ovom susretu nisu mogle sudjelovati sve sestre odgojiteljice kao ni sestre Mariborske provincije koje su posljednjih godina redovito dolazile.

Susret se odvijao u svjetlu teme: „Između ideala odgajanica i stvarnosti Zajednice“. Nakon uvodne molitve i izraza dobrodošlice moderatorice s. Marijane Selak i domaćice susreta provincijske predstojnice s. Zdenke Kozina, nagovor sestrama održao je fra Stanko Mabić, član Hercegovačke franjevačke provincije i odgojitelj novaka u Franjevačkom samostanu na Humcu. Uslijedio je osvrt na predavanje, a potom razgovor i rad na pitanjima koje je predavač pripremio prema evanđeoskom tekstu o sijaču i sjemenu (Mt 13, 4-9).

U podne je u samostanskoj kapelici slavljena Euharistija, a nakon objeda nastavljen je rad s predavačem, a potom i rad odgojiteljica i provincijskih predstojnica o sadržajima početnog i trajnog odgoja napose u trima provincijama hrvatskog govornog područja. Dogovoreni su i susreti na međuprovincijskoj razini koji bi se, ako epidemiološka situacija bude povoljna, trebali održati u idućoj godini.

https://ssf-mostar.com/